nedelja, 19. april 2015

Ko se mi zdi vse odvisno od tega kar nimam...


Ko mi nekaj manjka, se mi zdi vse odvisno od tega. Pomanjkanje česarkoli ima lahko silno moč. Postanem navezana na to česar ni. Jeza, nemir, zamera, zavist,... se nalagajo v neobvladljiv plaz šibkosti. In dobro je, da imam tapkanje, ker z njim lahko, če se seveda odločim, naredim nekaj novega, si ustvarim nove pogoje za razmišljanje. Uporabim novo kreacijo misli, ki pa gre danes takole:

Karate točka:
Čeprav mi manjka (karkoli) in se počutim odvisna od tega, sprejemam sebe in si odpuščam, ker se tako navezujem na to, kar nimam. Čeprav so moje misli usmerjene v to pomanjkanje (karkoli ni), sprejemam sebe s temi neprijetnimi občutki in sem ok. Kljub temu, da se počutim odvisna in je to po čemur hrepenim tako zelo privlačno, sprejemam te občutke in svojo veliko željo in se imam rada.

Po točkah:
Vse manjkajoče dobrine,     ta odvisnost po manjkajočem,       vidim samo to kar mi manjka,      to kar ni, je sedaj edina resnica,       obsedena sem s tem, kar mi  sedaj manjka,        trenutno čutim samo neprijetne posledice pomanjkanja,      ker nimam to kar bi potrebovala,       to ima mojo moč,     to pomanjkanje ima veliko moč nad menoj,        in to je za moj razum slaba novica,       imam pa tudi izbiro,      kot že tolikokrat imam izbiro in se lahko odločim,        sprejmem to, da nimam (karkoli),        pogledam lahko svojo stabilnost,      ugotavljam, da sem zahtevna do sebe,      to kar potrebujem, je oddaljeno od mene,          ne uporabljam svoje moči,      ne opiram se na vse, ki mi lahko pomagajo,       ne jemljem v roke to kar imam,     kaj pa, če bi uporabila to kar imam v izobilju,         izbiram, da si ogledam  to kar imam,        tako se učim gledati, da sem tista, ki ima,        vem, kaj zmorem tukaj in zdaj,       lahko opazujem vse kar je dosegljivo,     vse s čemur razpolagam,         lahko si ogledam, kaj vse imam ta trenutek,        vsa moč je v tem tukaj in zdaj,         edino to je resnično in za uporabo,       na ta način manjkajoč del zbledi,     manjkajoči del postane vizija v mojem srcu,        vem kaj izbiram in se odločam naredit,     uporabit to kar je tukaj in zdaj,       vem, da imam ljubljeni cilj, željo in potrebo,       ne vem kdaj bom tam,      ne vem katera pot vodi do tam,     vem pa kaj mi je storiti sedaj,        vem kje je edina razpoložljiva moč,       lahko tapkam in si zmanjšam napetost,       lahko grem na sprehod,      lahko narišem mandalo,      lahko pokličem še kakšno tapkalko,       lahko,...