nedelja, 23. februar 2014

Sodelovati

Sodelovati pomeni, da greste ven in postanete del sveta, ga spoznate in ga razumete.
Ljudje se vedno pritožujejo, da življenje mineva vse hitreje. Še posebno hitro mineva, če sedimo pred TV-jem ali smo v virtualnem svetu. Moramo začeti sodelovati in prispevati sebe, da postanemo del skupnosti tako, da se pridružimo, se javimo, ponudimo pomoč, se pogovarjamo z ljudmi,...
Na ta način drugim ljudem pomagamo ceniti in uživati življenje bolj, kot bi ga brez sodelovanja. Mi tapkalci to že vemo, saj poskušamo karkoli spremeniti na bolje in poskrbeti za lastne in skupne interese. Zato zavihajmo rokave in si umažimo roke, ker bo tako dan polen resničnih in pristnih doživetij.


Naj bo vsak dan izziv. Če imate posebna znanja in veščine, jih posredujte drugim. Ne domišljajte si, da imate prednost, če znate nekaj, česar drugi ne znajo. Znanje ni moč, ki bi jo morali zadržati. Na ta način sodelujemo, ker smo pripravljeni posredovat znanje drugim in jih popeljat naprej. Seveda to ne pomeni, da moramo vse proste večere zapravljati in sodelovati z drugimi. Pomembno je, da ne zadržujemo podatkov in da ne varčujemo pretirano s časom ampak delamo nekaj koristnega.
KT
Čeprav ne vem, če je moje znanje nekaj posebnega in bi ga morala deliti, se sprejemam.
Čeprav se ne upam izpostavljati in širiti svoje znanje, se sprejemam skupaj s tem občutkom.
Čeprav ne vem, če bi lahko to moje znanje komu služilo, se sprejemam točno takšna kot sem.
PT
Ne upam se izpostavljat, ne vem če bi koga zanimalo,