torek, 6. januar 2015

Ljubezen do sebe... Je samospoštovanje?


Moj prvi letošnji tapkalski navdihek  želi usmeriti vse, ki si vzamete čas, da berete in tapkate, k ljubezni do sebe, k samospoštovanju. Ko se med tapkanjem sprejemamo, se rada oglasi samokritika. Težko se odobravamo. Od otroštva smo kritični do sebe. Moji starši, sorodniki, učitelji, vrstniki in drugi so me vedno kritizirali. Kako naj se potem motiviram? Je bolje,  da ostanem kritična do sebe tudi sama? Kaj pa, če bi to leto začela drugače? Imam izbiro in se odločam, da imam čarobno palčko v svojih rokah.
Karate točka:
Čeprav je glavno in prvo vprašanje tega leta, kako ljubiti sebe in se sprejemati, lahko sprejmem to razmišljanje, ker mi tapkanje omogoča dobro počutje. Čeprav med tapkanjem napihujem svoje probleme, sprejemam sebe na humoren način, na pravljičen način, lahko se provociram in se imam zraven  rada. Čeprav se v svoji koži počutim včasih dobro, drugič pa slabo, sem hvaležna in se imam rada, ker se učim ljubezni do sebe.
Po točkah:
Obdobje, ko nimam težav,     na drugi strani obdobja težav,     se mi zdi, da je več težav,    veliko je neodobravanja,       nestrinjanja,     ugovarjanja,    vsi stari vzorci,      neprestano upiranje spremembam,     očitki,     kako naj rečem, da se odobravam,     to ni res,     ni enostavno odsloviti te misli,     mnenje drugih je močno v meni,      lahko pa se odločim, da se naučim ljubezni do sebe,     do sebe takšne kot sem,    da imam pač svoje lastnosti,     zato sem edinstvena,      tudi narava se nikoli ne ponavlja,     niti dve snežinki nista enaki,      vsaka marjetica je drugačna od druge,      naši prstni odtisi so edinstveni,     razlikujemo se tudi ljudje,     drugačna sem od tebe,     to lahko sprejemam,      ne morem bit kot nekdo drug,      izrazim lahko samo sama sebe,     vzljubim lahko sama sebe,      ne dovolim se poniževati, ker se ljubim,     izboljšujem odnos sama s seboj,       do sebe in do drugih,    tako postanem zadovoljna,     zadovoljen človek je veliko bolj privlačen za druge,     ne kritiziram se,     ne pritožujem se,       ne krivim nikogar,     kljub vsemu se ljubim,    dogodki prihajajo in odhajajo,     jaz sem samo priča,     ljubezen do sebe je lahko stalna,     če se mi zgodi kaj čudovitega,      sem hvaležna za to,     hvaležna za to kar nosim v sebi,    dragocena sem,    strastno sem prepričana, da zmorem ljubiti sebe,     da zmorem samospoštovati.