nedelja, 19. januar 2014

Zelo pomembno je, kako vzgajamo svoje bližnje

Edina resnica je ta, da je treba svoje bližnje seznaniti s svojimi potrebami. Večina žensk živi tako, da vse daje, je dobra žena, naredi vse za otroke in pričakuje, da se ji bo na starost to vrnilo in bo živela v zavetju vseh teh ljudi, ki se jim je predajala in jih je ljubila. Svojih bližnjih pa ne vzgajamo v spoštovanju do svojih potreb in zrastejo v občutku, da njihova mama, žena, hči,... ne potrebuje nič, da pač samo daje in ji je to tudi všeč. Tapkalci pa vemo, kako močno smo velikokrat razočarani in moramo uravnovesiti to neprestano razdajanje.
Zato je zelo pomembno kako vzgajamo svoje bližnje. Prevzgoja je lažja, če tapkaš in si poveš, kaj želiš, česa ne preneseš, kaj potrebuješ,...
Opozarjati je treba na svoje potrebe in zase osrečujoče živeti. Imeti moramo prijateljstva, kjer ni osebnih uslug in tega, da delaš za druge. To neodvisnost moramo gojiti, kot svoj vrtiček. Na ta način bomo srečnejši, močnejši in pristnejši ter bolj dragoceni za druge. Ko gremo s to močjo naprej vidimo, da se ne rabimo bati življenja, ker vemo kdo smo, kaj potrebujemo in se lahko naslonimo nase. In temu rečemo notranja moč.