nedelja, 28. september 2014

Boš že vidla, ko....

Kako močen naboj ima, BOŠ ŽE VIDLA, ko...? Pred kratkim smo načeli to frazo, ki je vsakemu od prisotnih zbudila nadzor in manipulacija z občutkom krivde. Avtoritete v življenju so nam ob tej frazi ustvarile nezavedno anksioznost, strah in pomanjkanje poguma, da bi naredili iz sebe bolj ustvarjalne in srečne prebivalce planeta. Raje smo se odločili, da potrebujemo nekoga, ki nas bo ščitil, vodil in skrbel za nas. Na ta način se upiramo, da bi odrasli. Ta fraza boš že videl/a, ko boš odrasla, ko  boš šla v šolo, ko boš imela svoje otroke, ko se boš poročil/a, ko me več ne bo, ko boš sama svoj gospodar,
A zveni znano? Vse celice imamo pobarvane z občutkom neznane prihodnosti, ker se lahko zgodi kaj slabega. Ustrašili so nas in smo se pri tej grožnji na nezaveden način ustavili in nismo zaupali sebi ampak vsem, ki pa so na nek način prišli na tisto stran, ko smejo videt in ocenjevat naš položaj in vedo o nas več kot mi sami.
Res je, da so nas na nepravilen način želeli zaščititi in nam prihraniti neprijetne izkušnje. Na ta način ni bilo zaupanja in spodbude za varno raziskovanje lastnega sveta. Od te omejenosti, pa se s tapkanjem lahko poslovimo in končno odrastemo.
Karate točka:
Čeprav ne vem natančno od kdaj izvira ta grozen naboj tega da bom že vidla, se mi pa zdi, da je zelo močno razdrobljeno po meni in bo treba generalno  čiščenje, se sprejemam skupaj z vsemi ljudmi, ki so mi predali to popotnico. Čeprav mi ta fraza povzroča veliko težo in jo tudi slučajno ni za pustit za drugič, se sprejemam in sem jo pripravljena osvobodit, ker se tudi ona v meni ne počuti dobro. Kljub temu, da je to v meni in sem zablokirana, se odločam in to spustim v turkiznem balonu, da si poišče svojo pot.
Po točkah: 
Boš že vidla, ti kar počakaj, ko boš šla v šolo, ko boš šla v službo, ko odrasteš, ko se boš poročila, ko boš imela svoje otroke, ena neskončna grožnja pred prihodnostjo, eno samo neprijetno presenečenje, nezaupanje, da smo vredni spodbude,  in se odločam za pogum in pogledam kaj se mi dogaja, vidim del mene, ki je zvest tem napotkom in čakam, vidim pa del mene, ki mora naprej in si lahko zaupa, to kar pogledaš, lahko pozdraviš in uporabiš tehniko, ki zmanjšuje ta nadzor, pred pogledom na prihodnost, in postanem lahko oseba, ki predvideva lepa presenečenja...