nedelja, 21. september 2014

Kaj se mi lahko zgodi najhujšega, če mi rečejo ne?

Če smo po naravi bolj plašna oseba, bodo tisti, ki jih prosimo za pomoč to tudi zaznali in se odzvali z nelagodjem ali neprijetnimi odgovori. V našem vedenju ali prošnji odsevajo naša čustva. S tapkanjem lahko postanemo bolj trdni in prepričljivi. Vprašajmo se, kaj se mi lahko zgodi najhujšega? Negativen odgovor? Če je odgovor negativen, ne izgubim prav ničesar. Seveda, če se povežem s seboj in s svojimi občutki, ki imajo nalogo, da me ščitijo. V bistvu pričakujemo odgovor, ki mi navadno ne ustreza. Na ta način smo samo zahtevni do sebe in do drugih. S svojim vedenjem in prošnjami lahko ravnam tudi drugače in si lahko priskrbim več informacij. Neprijetnih odzivov bo vedno manj.
Karate točka:
Čeprav ne znam odkrito, pošteno in odprto komunicirat s svetom, ker se bojim neprijetnih reakcij, že v mojem vedenju odsevajo moja čustva, se sprejemam takšna kot sem z vsem nezavednim delom mene, ki je nežen in ranljiv. Čeprav se bojim negativnih in neprijetnih odgovorov se lahko odločim za spremembo, vzravnam hrbtenico in negativen odziv spremenim v priložnost in sem v bistvu čisto ok. Kljub vsemu, da so vsi negativni odzivi posledica pomanjkanja informacij s katerimi bi se rešili odpora pred neprijetnim, se sprejemam takšna kot sem in si odpuščam pretirano plašnost.
Po točkah:
Vsi negativni odzivi, vse kar sporočam s svojim obnašanjem, skušam odkriti drug način, brez teže občutkov, vem da bi rada jasno izražala svojo strast, spoštovanje in skrb do drugih, med tapkanjem se prebijam skozi svoje občutke, morda gre samo za pomanjkanje informacij, če nekdo reče ne, je to priložnost za spremembo, ker se odločam za to možnost, tudi če mi rečejo ne, nič ne izgubim, lahko se povežem s seboj, negativen odziv je samo pomanjkanje informacij, odločam se, da lahko zahtevam tisto kar želim, nežno in s spoštovanjem, lahko dodam kužkasti pogled in nihče se mi ne bo mogel upreti.