nedelja, 30. november 2014

Meni

Pozdravljeni!
Naj si dovolim nepopolnost? Seveda si lahko, še posebno tapkalsko srce, ki ve, da je vse ok. Lahko dopuščamo drugim, da so kar so in zadržimo svoje obsodbe, ostre besede in zamere. Na ta način se učim potrpežljivosti, ker tudi drugi odpuščajo in počakajo. Dopustimo si pravico do nepopolnosti, ki je del ravnovesja.

Karate točka:
Čeprav pogosto želim odklonit karkoli  (prošnjo, zahtevo, ker je vsega preveč), pa potem vseeno ustrežem, sprejemam to svoje ne sprejemanje svojih potreb in želja. Čeprav v meni nekaj kar pobesni, ko ustrežem in si ne upam reči ne sprejemam, da ne zmorem še reči ne. Čeprav predvidevam, kaj drugi pričakuje od mene, je to v nasprotju s tem kar želim jaz in kot tapkalka se lahko izprašam in ustvarim pogoje, kjer se sliši moj glas.
Po točkah:
Kaj sem pripravljena dati,   ali si lahko zadovoljen s tem,   ali lahko zdržiš mojo nepopolnost,     ali lahko ohraniš ljubezen do mene,     ali potrebuješ pogoj, da sem popolna,    ustrežljiva,   čudovita,     na razpolago,    ali lahko ostaneš nerazočaran, ko odrečem to kar bi ti ustrezalo,   ali ni morda res,    da si tudi ti želiš enako,     enako reči ne v korist sebe,     ali se ne dogaja tudi tebi,    da ne zmorete dati to kar potrebujem sama,    ne znamo in ne zmoremo dati kar drugi želijo,     odločam se, da sprejema tebe ko nisi čudovit,     ustrežljivi,    na razpolago,    popoln,   odločam se, da počakam ko si odbijajoč,    tako kot moraš ti počakati z menoj,    lahko razumem, da še ne zmoreš,    lahko prenesem, da še nočeš,    lahko ti pustim čas, da najdeš željo po prijaznosti,    odprtosti,    velikodušnosti,     ker ko boš potrebni dobre besede,     jo lahko najdeš v meni, če si jo položili kdaj vame,    ko nisem bila dobro,    ko sem bila hladna in prazna,     nemočna v šibkih trenutkih,   odločam se za opazovanje,     opazovanje z ljubeznijo,   brez trdosrčnosti,    brez napadalnosti bom počakala in se učila,     kako brezpogojno ljubiti.

Dobro se zazri vase.Tam boš našel vir, iz katerega boš lahko črpal, le potrudi se in poišči ga.
Mark Avrelij