nedelja, 8. marec 2015

Pomagam sebi...

Če ne bomo brali, nas bo pobralo.
(Tone Pavček)

Pozdravljeni!
Zelo dobro je, da beremo knjige, ki nas vodijo v razmišljanje, nam vračajo upanje in osvobajajo misli. Zelo rada berem. Prav radostna sem, da nekje živi nekdo, na tisoče kilometrov daleč, ki zna opisati moje misli. Še bolj mi je všeč, da so že pred 100 ali več leti živeli ljudje, ki so mojo misel zapisali v knjigo. Temu rečem moč medljudske povezanosti oz. skupna božanska iskra v vseh nas. (Takšno iskro smo doživeli tudi na 4. vseslovenskem tapkanju to soboto v Ljubljani.)
Življenje nima navodil za uporabo in nas nihče ne nauči kako pomagati sebi. Imamo pa vire v obliki knjige ali celo vzore, da se lahko naučimo kako poiskati pogum. Svetu okoli sebe lahko pomagam samo, če sem radostna, pokončna, močna in odgovorna. To lahko dosežem če tapkam in berem knjige.

Karate točka:
Čeprav živimo v težkem in intenzivnem času, sprejemam to kot del sebe in se imam rada. Čeprav živimo v krizi vrednot in včasih ni idej za tapkanje, sprejemam tudi ta del sebe, ki me sabotira. Čeprav smo včasih osamljeni, odtujeni in nemočni, je pomembno, da ponudimo roko sebi in drug drugemu, da gremo lažje naprej.
Po točkah:
Velikokrat lažje pomagam drugim kot sebi,     nihče nas ni naučil, kako pomagati sebi,       življenje nima navodil za uporabo,      ko sem se rodila,    bi morala imeti zraven še navodila za uporabo,      najprej za starše,     sej me že oni niso znali uporabljat,       še sebe niso znali uporabljat,     čista kolobocija,    kakšne vrednote potem,    jasno da živimo v težkih in intenzivnih časih,     in jasno, da je kriza vrednot,       zgubili smo se brez navodil,       in sedaj iščemo navodila po knjigah     in se vzradostimo, ko preberemo misli, ki opisujejo to, po čemur hrepenimo,      vsak ima v sebi svoj čustveni zemljevid,          odzivamo se v skladu s svojim čustvenim zemljevidom,       tu so zapisane naše predhodne izkušnje,      vzgoja, ki smo jo prejeli od staršev, starih staršev, tet in stricev ter učiteljev,     še dedna zasnova igra pomembno  vlogo,       in vsi bi še vedno pomagali drugim,    na sebe pa pozabimo,    pomoč,      pomoč potrebujem sama,  pomoč olajša delo,     pomoč olajša počutje,     olajša stanje in položaj drugemu,      pomoč potrebujem tudi sama,      pomoč lahko dajem, če sem radostna in duhovita,     zato imam izbiro in se odločam za radost,     svetu okoli sebe lahko koristim samo takšna,    radostna in pokončna,     odgovorna in močna,     in takšna sem lahko, ko karkoli delam in mi poje zraven srce,     ko delam nekaj, kar imam rada,      tudi če čas beži, delam nekaj kar me izpolnjuje,    tako pomagam sebi,   drugim in planetu,     zato tapkam, masiram, pišem, berem, ljubim...