nedelja, 11. maj 2014

Edino mi sami lahko ustvarimo premike v sebi

Naj vas povabim na tapkalsko masažo. Vsak dan je lahko odličen dan za povečanje psihofizičnih moči in prižig notranjega ognja. Dobro bi bilo obnoviti odnose in razmerja in jih spraviti v ravnotežje. Zato je danes dober dan, da se vrne tisto, kar je bilo izgubljeno, zamolčano ali pozabljeno. Lahko smo ustvarjalec svojega notranjega zemljevida, ki je prisoten v naši rasti. Edino mi sami smo sposobni ustvarjati premike v telesu.
S tapkanjem, masažo, plesom, meditacijo ali drugačnim premikom, prebudimo zavedanje samega sebe in zlijemo čutnost ter razum v svoje telo. Tapkalci to zaznavo spodbudimo z lahkim tapkanjem naših znanih točk. Vse to lahko počnemo v temi,  z zaprtimi očmi, skratka tako kot nam je všeč. Na ta način prebudimo intuicijo, ki nam pomaga prepoznati  in občutiti napetost ali trenutek, ki nam otežuje življenj ter nas popelje k priložnosti, ki vodi k našim resničnim željam. Odprimo se s tapkanjem, da podpremo svoje bogato bistvo ter začutimo skrivnostnost v sebi in svoji okolici. Lepoto lahko začutimo v vsem.  Nič ni narobe, če smo malo spremenjeni, če nam nekaj manjka. Naša energija je bila  v preteklosti omejena ali ovirana. Lepota je vedno na razpolago. Je v vsakem posamezniku.  Ko se med tapkanjem postavimo v vlogo opazovalca in si dovolimo čutiti vse, nas v vsej prizadetosti, v vseh krivicah, ki so se nam  zgodile, naš lasten občutek pripelje v odpuščanje,  ljubezen in do lepote v nas, v vseh stvareh in ljudeh. S tapkanjem vse tisto, čemur namenimo svojo pozornost, postane prijaznejše, zbledi pa negativen naboj. Če smo pozorni,  med tapkanjem lahko začutimo misel, informacijo, idejo, željo, hrepenenje kot tudi strah. Zavestno si bomo začeli želeti, misliti, čutiti, hrepeneti in postati še boljši ljudje z vso lastno zgodovino.

Karate točka:
Čeprav se moram naučiti ljubezni do sebe, ker se drugače v nas lahko razvije marsikaj med tem, ko se nimam rada in ko dajem prednost vsemu drugemu, samo sebi ne, se sprejemam skupaj s tem dejstvom in sem ok.
Čeprav je moje telo nekoliko spremenjeno, imam izbiro, da se v tem telesu in v tej podobi počutim dobro in se imam dovolj rada, da se lahko kljub odporom spremenim.
Čeprav mi je žal za vse grde poglede, grde besede, za vse užaljene ure, vem da bi sedaj ravnala drugače, se sprejemam z vsemi izkušnjami in je življenje pač moja učiteljica.
Po točkah:
Včasih se počutim negotova,
potrebujem veliko podpore in razumevanje,
potrebno bi se bilo prilagodit na drugačne razmere,
potrebujem kakovostnejše in polnejše življenje,
to je moja izbira in s tem ni nič narobe,
sama se moram odločit, kdaj bom začela s spremembami,
vem, da vsebujem in držim v sebi nekaj boljšega,
cel proces gre skozi zdravljenje duševnosti,
ki je doživela globoke pretrese,
in sedaj je moja naloga,
da se spravim v dobro ravnovesje,
da se naučim ljubezni do sebe,
da poiščem hvaležnost in spoštovanje,
ljubezen in luč.