nedelja, 2. november 2014

Ko krizo uporabim za izgovor

Pozdravljeni!
Kriza je dober izgovor, zdaj to že vem, ko se želim odvrniti od dela na sebi oziroma od samoprenove. Takrat moja stara osebnost slavi zmago. Dokazi so tu, saj trud spet ni imel smisla in položaj nikoli ne bo mogoče spremeniti.Včasih obupajo tudi tapkalci. In zakaj je ta udarec morda tako močen? Verjetno zato, ker pride kriza po pozitivnem obdobju. V tem odličnem obdobju smo bili dovolj hrabri in bili prepričani, da za nas obstaja upanje. In med tem, ko smo si prizadevali za spremembo, se od nekod prikrade in preden se zavemo, da bi lahko zaustavili plaz krize ugotovimo, da smo spet poraženi.
Karate točka:
Čeprav je kriza dober izgovor, saj si postavim sama diagnozo, se sprejemam s to rutino in sem ok. Čeprav mi v samoprenovi ne uspeva in so in krive in zvezde in lune in vsi, ker se mi ne da prizadevati, se sprejemam in si odpuščam, ker sem posvojila ta vzorec in mi je bolj udobno, da ne napredujem. Čeprav moja stara osebnost slavi zmago, ko je ujeta v krizo, sprejemam sebe s krizami, ki so že bile in ki še pridejo.
Po točkah:
Kriza,   to mi je poznano,   ko ne želim delat na sebi,    se odločim, da sem v krizi,    karkoli se trudim,    nima smisla,      položaj je nemogoče spremenit,      ta glasek v meni,        ki mu verjamem,     ne morem niti tapkati,    težko delam,     karkoli počnem, nimam uspeha, izčrpavam se že v naprej,    ker je vedno isto,     ta močna zavest o lastni krhkosti,     kot po navadi pa imam izbiro,     ja, lahko se odločam drugače,     privzgojiti si moram reakcijo na krizne situacije,     lahko prevrednotim in razrešim,     časovno se ne bom omejevala,     lahko se odločim, da na nov način preprečujem krizne situacije,    ne dvomim v smisel svojega prizadevanja,      ozavestiti je potrebno moč preteklosti,     ki bdi nad menoj in izbira reakcije na krizo,     izbiram, da se ne izčrpavam,    izbiram, da prepoznam svoja kritična mesta osebnosti,     izbiram svoj pogum, notranjo moč in zaupanje vase,    izbiram, da mi ne vlada prestano trpljenje,    odločam se za prepoznavanje prihajajoče krize,    odločam se kako bom reagirala na prepoznano,     kako bom razvila nagon po ohranjanju,     kako bom razvila svoj alarmni sistem,     kako bom izurila svojo osebnost,   ojačala svojo odpornost      in kako bom sprejela svojo ranljivost...

Ni komentarjev:

Objavite komentar